Elektrolytenmix

Wanneer een paard sterk zweet bij inspanning of in de zomer bij warm weer, verliest het paard behalve vocht ook essentiële zouten zoals natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium. Samentrekking en ontspanning van de spieren en de vochthuishouding wordt gereguleerd door deze elektrolyten. Elektrolyten kunnen ook verloren gaan via dunne mest.

Een tekort aan elektrolyten kan leiden tot verminderde werklust, spierverkramping en weinig huid elasticiteit (deze kun je controleren door tussen de duim en wijsvinger een huidplooi te nemen, zodra je dit loslaat moet deze direct verdwijnen, indien dit niet gebeurt kan dit duiden op uitdroging). Aan Elektrolytenmix is boven extra Vitamine A, C, D3, en E, een uitgebreid vitamine B-complex en lysine toegevoegd om de spierstofwisseling optimaal te ondersteunen. Elektrolytenmix vult tekorten direct aan in de verhouding die vergelijkbaar is met zweet.

Dosering:
Uniek aan Elektrolytenmix is dat deze zowel droog als opgelost in water (40 gram per 3 liter water)  aan het paard verstrekt kunnen worden.
Paard: 60-100 gram per dag
Pony: 50 -80 gram per dag