HippoLuz

HippoLuz is een lucerne mengeling met een toegevoegde vitaminekorrel die door het krachtvoer gemengd kan worden.

Lees meer >

Red Fibre

Red Fibre is de nieuwste mengeling in zijn soort. Deze topmengeling kan zowel als aanvullend- als volledig voer worden ingezet.

Lees meer >

Maismeel

Maismeel is een leverancier van zetmeel en kan tijdelijk worden verstrekt om een paard bij te voeren. Maismeel in combinatie met Kruidenslobber is een zeer smakelijke aanvulling op de voeding van uw paard!

Lees meer >

Geplette haver

Geplette haver bevat snel beschikbare energie voor paarden. Door het pletten van de haver is de ‘schil’ om de haver opengebroken, waardoor deze makkelijk verteerbaar is.

Lees meer >

Haver

De harde blanke haver is van oudsher bekend als ‘paardenvoer’. Het levert snel beschikbare energie en de zetmeel uit haver is goed verteerbaar in tegenstelling tot sommige andere granen. Het is wel noodzakelijk dat het paard beschikt over een goed gebit, om de hele granen goed fijn te kunnen kauwen en verteren.

Lees meer >

Zwarte haver

Zwarte haver is vrijwel gelijk aan witte haver, maar heeft vaak de voorkeur als paardenvoer. Zwarte haver is meestal iets minder rijk dan witte haver, maar heeft een constantere kwaliteit. Het is wel noodzakelijk dat het paard beschikt over een goed gebit, om de hele granen goed fijn te kunnen kauwen en verteren.

Lees meer >

Bietenpulp

Bietenpulp is een bijproduct uit de suikerbietenindustrie. Nadat de suiker uit de suikerbiet gehaald is, blijft de pulp over. Bietenpulp bevat dus veel vezels en niet zo veel suikers, zoals vaak gedacht wordt. Het heeft een hoge voedingswaarde en is zeer geschikt om een paard bij te voeren of voor paarden die een slechte kwaliteit hooi of kuilgras krijgen. LET OP: altijd eerst weken, nooit droog voeren!

Lees meer >

Zemelen

Tarwezemelen zijn de ‘schillen’ van de tarwekorrel die overblijven als het merendeel van het zetmeel eruit is gehaald. Het vezelgehalte van zemelen is daarom hoog. En de tarwezemelen bevatten weinig zetmeel, waardoor deze zeer licht verteerbaar zijn. Vezels zijn belangrijk voor de werking van de spijsvertering.

Lees meer >

Lijnzaad

Lijnzaad is afkomstig van de vlasplant en is een van de weinige plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren. Algemeen bekend is dat de olie die vrijkomt uit de zaden, je paard een mooie glans geeft.

Bij het gebruik van hele zaden wordt aangeraden de zaden eerst een uur te laten koken om het blauwzuur te laten vervliegen.

Lees meer >