Irisscan

Irisscan2019-06-26T12:48:27+00:00

Irisscan

Konden ze maar praten’ is een gevleugelde uitspraak in de paardensport. Zeker als het fysieke problemen betreft. Onze taal zullen paarden nooit leren. Hun ogen daarentegen kunnen niet alleen sprekend zijn, ze hebben ook daadwerkelijk veel te vertellen.

De iris bestaat uit honderdduizenden zenuwuiteinden die door impulsen via de hersenen en het zenuwstelsel verbonden zijn met elk weefsel van het lichaam. Alle zenuwbanen zijn dus verbonden met het oog. Elke zenuwbaan die een prikkel geeft  die anders is dan “normaal”,  geeft een teken in het oog. Een iriscopist heeft geleerd deze uit te lezen.

Met iriscopie kan je de vinger op het probleem leggen; ‘zien’ waar een gedragsprobleem of een psychisch probleem vandaan kan komen; een ervaren iriscopist kan zien wat er inwendig in het paard omgaat; kan zien welk deel van het lichaam pijn of ongemak veroorzaakt. De ogen van het paard zullen ook de plaatsen van oude verwondingen onthullen die al dan niet van invloed kunnen zijn op de prestaties van het paard.

Tevens kan je de erfelijke sterke punten en zwakheden vaststellen, maar ook aanleg voor bepaalde orgaan/systeem disfuncties.

Wanneer een paard net verdoofd is geweest zijn de zenuwen verdoofd; de iriscopist kan dan alleen oud trauma (de oude markeringen) zien, maar geen nieuwe markeringen.

Veranderingen in de iris treden op weken voordat het probleem zich voldoende manifesteert om met conventionele methoden te worden gevonden; door iriscopie krijgt de eigenaar een kans om het probleem in een vroegtijdig stadium  aan te pakken voordat het ernstig wordt.

Een iriscopist kan dus zien waar eventuele problemen zitten en je advies geven hoe hiermee om te gaan.

Iris Quickscan

Vente Paardenvoeding biedt deze dienst aan. Wij werken samen met Annette Timmer, die in staat is om aan een paardenoog te zien wat er aan de hand is en wat het paard nodig heeft aan supplementen.
De Iris Quickscan is puur bedoeld om je te helpen de juiste supplementen te kiezen voor je paard.

Mocht je een uitgebreide scan willen hebben van je paard, zie dan hierna bij de COMPLETE IRISSCAN.

Hoe werkt de Iris Quickscan:

  1. Annette zal aan de hand van de opgestuurde foto’s een beschrijving geven van gedragingen, karaktertrekken en de problemen die het paard nu ondervindt. Vervolgens zal ze een voedingsadvies uitschrijven met daarin met welke kruiden het paard het meest gebaat is om tot verbetering te komen.
  2. Bekijk het instructiefilmpje over hoe je de foto’s van de iris het beste kan maken en hoe je die kan versturen. Het is namelijk nog niet zo makkelijk om een duidelijke opname te maken. Je moet echt met een lichtje op een bepaalde manier recht in het oog schijnen zodat de belijning van de iris goed te zien is. Beide ogen moeten vervolgens zo groot mogelijk op de lens. Pas dan kan Annette het beeld goed beoordelen en het juiste advies geven.
  3. Wanneer een paard de juiste supplementen krijgt is na verloop van tijd een verandering te zien in het oog. Zo kan er bekeken worden of de kruiden voldoende inwerken en of er een vervolg van deze kruiden dient te worden gegeven of dat er eventueel een ander supplement nog gegeven dient te worden.
  4. In de webshop kun je de scan kopen voor 65,00 euro. Na aankoop krijg je een link waarin de foto’s geüpload kunnen worden en doorgestuurd naar Annette. Zij mailt je rechtstreeks haar bevindingen.
  5. Mensen mogen alleen foto’s insturen van hun eigen paard en absoluut niet van derden.

Complete irisscan

Annette kan ook bij u op stal komen; zij maakt dan zelf de foto’s.
Aan de hand van deze foto’s zal Annette uitgebreid uitleg geven over wat zij kan zien en advies geven.

Voor deze complete irisscan kan je contact met Annette opnemen voor meer informatie en voor het maken van een afspraak 06-55702303.