Historie van Vente Paardenvoeding

De historie van Vente Paardenvoeding is begonnen bij het moment dat Aalbert Vente in 1851 met zijn vrouw Neeltje Bos trouwde. Eén van hun zes kinderen was Maarten Vente die anno 1878 de molen op de Kortenoord verwierf, waar de geschiedenis van Vente Paardenvoeding is ontstaan. De molen aan de Kortenoord heette destijds ‘De Hoop’ en draaide op windkracht.

In 1886 werd een stoommachine als hulpmotor in de machinekamer naast de molen geplaatst. De molenaar moest toen om 4 uur ’s ochtends beginnen met het opstoken van de ketel, zodat als het personeel om 7 uur kwam, het malen kon beginnen. Kort voor 1900 is Vente Paardenvoeding verplaatst naar de huidige locatie aan de ’s Gravenweg, waar een maalderij met loods werd geplaatst.

De historie van Vente Paardenvoeding gaat verder toen Paul Vente als vierde generatie in 1990 het bedrijf overnam. Door bebouwing en industrialisering in de regio, verdwenen de boeren steeds verder en werd een verschuiving naar kleindiervoeders en later paardenvoeding zichtbaar. “Lag 35 jaar geleden 80% van de omzet in een straal van 10 km om de fabriek, nu is dat voor 90% verder dan 10 km en tot in Brabant toe”.

Historie Vente PaardenvoedingHistorie Vente Paardenvoeding