We gaan zo te zien nog een paar mooie nazomerweken tegemoet. Toch belangrijk om al na te denken over de overgang van weide naar stal. Hieronder geven we wat tips. Belangrijk daarbij is om abrupte overgangen te voorkomen.  Neem 2 weken de tijd om over te schakelen.

Dit jaar zal het moeilijker voor menigeen zijn om aan kwalitatief hooi en of kuilhooi te komen als gevolg van de droge zomer. Het is echter heel belangrijk dat jouw paard  voldoende kwaliteitsvezels op kan nemen. Het rantsoen dient uit 1 tot 1,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht aan hooi/kuilhooi te bestaan. Tarwestro mag aangevuld worden om in de overige vezelbehoefte te voorzien. Paarden maken hier lekker veel speeksel op en hun gebit blijft beter in shape.

Is je paard te royaal dan kun je het ruwvoer wat beperken, je kunt ook het krachtvoer beperken en vitaminen en mineralen aanvullen via bijvoorbeeld Granulor Nastrop. Moet je paard aankomen dan is het royaal verstrekken van hooi/kuilhooi raadzaam. Door 3 voerbeurten per dag krijgt je paard meestal meer dan met 2 voerbeurten. Check wel of mest van je paard mooi van kwaliteit blijft. Zorg ook dat je paard altijd vers en schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft.

Let bij het wandelen en grazen op bomen als de esdoorn en de eik. Opname van zaden en bladeren geeft vergiftigingsverschijnselen.

Tijdens de winterperiode is het goed om met name oudere paarden te controleren op hun gewicht. Door de dikke vacht heen zijn ze soms schraler dan je denkt. Het bijgeven van Vente Senior Light, een muesli die je zowel droog als nat kunt vertrekken is uitstekend om het welzijn van je paard te borgen.

Wij wensen u een warme gezonde herfst en winterperiode toe.